Geschiedenis

Opgericht in 1946 

FIB werd in 1946 opgericht. De onderneming ontwikkelt zich snel tot een gespecialiseerd isolatiebedrijf voor de voedsel- en zuivelsector in Noord-Nederland. Het bedrijf vestigt zich in 1970 op de huidige locatie aan de Einsteinweg in Leeuwarden. Het bedrijfsterrein wordt in de loop der jaren uitgebreid met een aantal grote productiehallen. De focus ligt op de verwerking van roestvast staal.

 

In het begin van de jaren tachtig ontwikkelt FIB een nieuw bieropslagsysteem voor de horeca. Een innovatie met als uitgangspunt 2 enkelwandige tanks van 1000 liter met koud bier. Zowel de bier- als koeltechniek worden door FIB uitgevoerd.

 

Eind 90-er jaren doet de tank met liner zijn intrede. Er komen biertanks met diverse afmetingen en volumes; enkelwandige tanks in een koelcel of dubbelwandige tanks in het zicht voor de consument.

 

FIB Beer Systems is de specialist in het ontwerpen en produceren van bierbeleveringsauto's. Volumes mogelijk vanaf 1.000 liter. De slogan "Van de brouwerij tot in het glas" wordt geïntroduceerd.

 

Anno 2018 is de slogan gewijzigd in: "A BETTER WAY TO SERVE BEER".