Grand Café Cornelis - Epe

27-07-2015

Voor het jaar 1800, op dezelfde plek waar Grand Café Cornelis nu is, was er vroeger een kleine ambachtelijke brouwerij, eigendom van de familie Brouwer. De Brouwers bezaten ook een herberg aan de andere kant van de straat waar vergaderingen van het stadhuis werden gehouden.

  

Grand Cafe Cornelis Epe FIB Beer systems

 

FIB Beer Systems en SAB Grolsch Brewery hebben dit nieuwe tankbier project gerealiseerd. Het bier wordt opgeslagen in twee koperen afgewerkte verticale biertanks 500 liter. Vastgeklemd in robuust ijzer tussen de begane grond met jet Grand Café en de eetkamer op de eerste verdieping. Een spectaculair uitzicht vanaf beide verdiepingen.

 

In 1852 kreeg Epe zijn eigen officiële stadhuis, ontworpen door architect Bernardus Looman, nu bekend als Grand Café Cornelis. Vanwege wetgeving en bevolkingsgroei was er in 1963 een nieuw en groter stadhuis nodig. Het eerste stadhuis had als functie een museum, later een muziekschool en uiteindelijk een kantoorgebouw. Nu, in 2015, is het oude stadhuis volledig gerestaureerd in zijn oude grandeur. Moderne faciliteiten in combinatie met originele elementen resulteerden in een monumentale, stijlvolle en gezellige inrichting. De oorspronkelijke lay-out wordt herkend in het plafond met houten balken, Grand Café Cornelis volgt het ritme van de dag - ontbijt, lunch en diner.

 

Grand Cafe Cornelis Epe FIB Tankbier

 

Heeft u vragen met betrekking tot dit artikel of bent u benieuwd wat FIB Beer Systems voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op.

 

 

Terug naar overzicht