Verticale biertanks geleverd aan Oudaen in Utrecht

15-08-2017

Terwijl Utrecht nog voornamelijk bestond uit houten huisjes met rieten daken, liet de steenrijke familie Zoudenbalch rond het jaar 1280 aan de Oudegracht een versterkt stenen kasteel bouwen. Iets meer dan een eeuw later kwam het stadskasteel, dat een baken was voor iedereen die Utrecht van verre naderde, in handen van de familie Van Houdaen. Zo komt het kasteel aan zijn naam. In de loop der eeuwen is het kasteel bewoond door verschillende voorname families, die er ieder hun stempel op hebben gedrukt. De feest- en vergaderzalen en het zelfgebrouwen bier van Oudaen zijn naar deze families vernoemd. Al ruim 30 jaar is Oudaen één van de meest bijzondere – zo niet aller-bijzonderste – horecaplekken in de binnenstad van Utrecht.

 

In de moderne huisbrouwerij van Oudaen staan twee prachtige koperen ketels met een inhoud van 1000 liter, die rechtstreeks zijn aangesloten op de tap. Of u nu gaat voor de Witbier, Pilsener, Dubbel, Tripel of het Bock bier, de passie van de brouwers is terug te proeven. De minstens zo gepassioneerde bier sommeliers vertellen u graag alles over de bieren die Oudaen in de werfkelder brouwt en bottelt.

Achter tap sieren een viertal verticale tanks van FIB Beer Systems de wand. Extra opslag voor de bieren op de tap. Pilsener, Witbier, Dubbel en Tripel.

 

Voor meer informatie of een bezoek, raadpleeg de website van Oudaen.

 

Oudaen Utrecht FIB Tankbier

 

Oudaen Utrecht FIB Tankbier

 

Heeft u vragen met betrekking tot dit artikel of bent u benieuwd wat FIB Beer Systems voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op.

 

 

Terug naar overzicht