Wereldwijde, verhoogde vraag naar tankbier

Wereldwijd kiezen steeds meer brouwerijen voor tankbier. In Nederland levert FIB Beer Systems aan alle grote brouwerijen en merken; Heineken, Brand, Bud, Hertog Jan, Grolsch, Warsteiner en Bavaria. In het buitenland aan grote brouwerijen zoals Alken Maes, Estrella Galicia en vele anderen.

 

In het grootste bierland ter wereld, Duitsland, is tankbier echter nog een onbekend fenomeen. Hier wordt door FIB hard aan gewerkt. Op dit moment zijn al meerdere installaties voor Veltins Duitsland gebouwd. Anderen volgen gestaag, ook Warsteiner en Krombacher gaan van fusten over op het tankbierconcept. En dat is niet zo gek want het gebruik van tankbier brengt immers vele voordelen met zich mee. Vanuit milieuoptiek is één van de belangrijkste voordelen dat er bij de installaties geen CO2 nodig is. Daar komt voor de ondernemer bij dat er minder bierverlies wordt geleden en dat tankbier, met een gereduceerd aantal (zware) handelingen, minder arbeidsintensief is.

 

Deze voordelen worden door alle partijen die met tankbier werken ervaren; dus zowel door de brouwerij als de drankenhandel en de kroegen en restaurants. Als de tankbierinstallatie eenmaal staat, is er weinig omkijken naar. De tanks worden door de brouwerij met een tankwagen gevuld, vergelijkbaar met het afvullen van een benzinepomp.

 

 

Terug naar overzicht